Monday, 25/10/2021 | 4:25 UTC+2

Árfolyam a magyar cégek esetében

Az árfolyam lényeges támaszhoz érkezett az elmúlt időszakban a magyar cégek tekintetében, így a Telekom és az OTP esetében is, az árfolyam pattanni tudott e két cég esetében. Ezért is érdekesség, hogy az árfolyam a Mol és a Richter esetében mit fog majd mutatni a nagymértékű egyirányú elmozdulások után.

Mol

Az elmúlt időszakban szinte minden jel arra mutat, hogy a hónapok óta mutatott oldalazásból lefelé fog kitörni az árfolyam a Mol esetében. Az árfolyam az 50 napos mozgóátlag alatt helyezkedik el tartósan, valamint erős bearish divergenciát mutatott a MACD indikátor is. Elesett a 12.500 forintos szint, miután bekövetkezett a 13.200 forintos támasz letörése. Erős felpattanást mutatott viszont az árfolyam a 12 ezer forintos támasz tesztelésekor. Kétséget kizáróan túladott állapotot mutat az RSI indikátor, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy az árfolyam a Mol esetében pár hét alatt 20 százalékot csökkent. Éppen ezért az sem kizárt, hogy teszteli az árfolyam, valamint át akarja törni a 12.500 forintos szintet.

árfolyam cégek 1

Richter

Az árfolyam a Richter esetében meglehetősen mozgásban volt az elmúlt időszakban, hiszen bejelentette a cég, hogy a saját maguk által kifejlesztett készítményüket jóváhagyta az Amerikai Gyógyszerfelügyelet. Az árfolyam második alkalommal már a 4.320 forintos ellenállást áttörte, ezért a 4.550 forintos szint eléréséhez megnyílt az út, és ennek tesztelése is sikeres volt. Ezután viszont egy kicsit elbizonytalanodott az árfolyam. Így a Richter papírjainál az árfolyam 4.380, valamint 4.550 forint között tanyázik, hogy tovább emelkedhessen.

OTP

Az árfolyam az OTP esetében már egy ideje 5.200 és 5.550 forint között mozog, és ez az oldalazás még folytatódhat az elkövetkező időszakban is. Amennyiben 5.200 forint alá esik a szint, akkor az árfolyam akár a lélektanilag és technikailag is lényeges 5 ezer forintos támaszig is eshet.

árfolyam cégek 2

Telekom

Az árfolyam a távközlési cég esetében egy ideje esik, hiszen a 400 forintos szintet tesztelték. Az esésben már eddig is jelentős támaszként szolgált, hogy 380 forint közelében járt. Amennyiben az áfolyam innen fordulni tud, akkor a sávozás 380 és 400 forint között tud maradni. Amennyiben a 380 forintos támasz elesik, akkor az árfolyam 370 forint közelébe is eshet.

About