Friday, 19/4/2024 | 10:08 UTC+2

Nem tartott sokáig a felhajtás

font árfolyam
2016. szeptember 3-a óta nem láttuk ilyen erősnek a fontot az euróval szemben, amikor is 1.20619-re ugrott árfolyama, mely amilyen hirtelen jött, legalább olyan gyorsan távozott is. Bár azt még korai lenne leszűrni, hogy folyamatos erősödését keresztbe törte, határozottan kedvezőtlen hatással van ez a befektetésekre.
  • A nagy kiugrás a szigetország központi bankjának intézkedéséhez köthető, ugyanis újból alapkamatot emelt a Bank of England, igaz, mindössze 25 bázisponttal, míg egyes tagok ennek dupláját is indítványozták volna.
  • A font / euró árfolyam szárnyalásának az vetett véget, hogy a kamatláb emelése után Andrew Bailey, a Bank of England kormányzója egy visszafogottabb monetáris politikát vetített ki a jövőre vonatkozóan.
font euró árfolyam
  • A zuhanásban közre játszhatott az is, hogy a Bank of England 2%-os emelkedést jeleztek előre a középtávú inflációt illetően, melyhez az is hozzáadódik, hogy amennyiben ez az előrejelzés beigazolódni látszik, a központi bank mérlegének szűkítésével készül reagálni.
  • A dél óta tartó zuhanás azóta sem hagyott alább, jelenleg 1.19361-nél tart a font árfolyam, és még ki tudja, hol áll meg. Ez nagyban függ majd az Egyesült Királyság következő monetáris lépésétől.
About