Wednesday, 8/12/2021 | 9:35 UTC+1

Megnyitja kapuit az Európai Unió

euró font

Post by relatedRelated post

  • Erősödött az euró-font árfolyam, ahogy szárnyra kapott a hír, hogy Európa megnyitja kapuit azok előtt, akik már be vannak oltva. Ahogy a vírus indiai mutánsának hatására a font befektetők megőrizték elővigyázatosságukat, az EUR/GBP árfolyam 0.8632-re emelkedett.
  • Meleg fogadtatásban részesült a befektetők részéről a hír, hogy az Európai Unió lazít azon nem EU-s tagállamok polgárainak utazási korlátozásain, akik be vannak oltva. Szóba került az is, hogy a nem beoltottaknak is lehetősége lesz elkerülni a két hét karantént, attól függően, hogy országuk hogy kezelte a koronavírus viszontagságait.
  • Ezzel szemben megtorpant a font árfolyama, ahogy az országban egyre több helyen üti fel fejét az indiai mutáns. A regisztrált esetek száma mára már a 3 ezret is meghaladta. Van-Tam professzor nyilatkozata alapján ő úgy fogja fel, hogy a kialakult helyzet egy kiélezett verseny a vírus terjedése, és a vakcina szállításának gyorsasága között. Reményei szerint az elkövetkező 3-4 hétben sikerül megfékezni az új mutáns terjedését a kellő mennyiségű vakcina szállításával. A befektetők azonban még ezek után is attól tartanak, hogy az új mutáns megjelenése további mellékvágányra vezeti az Egyesült Királyságot a lezárást követő nyitás útján.
  • A mai nappal azonban új fejezetet nyithat a font árfolyama, hiszen a nemrég közölt kiskereskedelmi értékesítési adatok kedvező hatással voltak az angol valutára, jelenleg már 0.8594-re erősödött az euró árfolyamával szemben is, és ez a tendencia egyelőre folytatódni látszik. Nem árt azonban figyelemmel kísérni mind az Európai Unió és az Egyesült Királyság fejleményeit a koronavírussal kapcsolatban, hiszen okozhat még meglepetéseket a világot tovább sújtó pandémia.
About